Foto: Kadrs no video
Pret režīma spēkiem karojoši bruņotie nemiernieki sarīkojuši milzīgu pašnāvnieka spridzinātāja izpildītu eksploziju, lai iegūtu savā kontrolē stratēģiski svarīgu slimnīcas ēku Alepo pilsētā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar sprāgstvielām pildītas kravas automašīnas eksplozijā piektdien izpostīta pamestās ēkas centrālā daļa. Pēc sprādziena vienā no slimnīcas spārniem ar bruņutransportieri ieradās kaujinieki. liecina internetā publicētais video.

Saskaņā ar neapstiprinātām ziņām uzbrukumā gājuši bojā 35 nemiernieku kaujinieki, norāda BBC. Slimnīca atrodas blakus cietumam, kas jau mēnešiem atrodas nemiernieku ielenkumā. Tikai pagājušajā nedēļā Sīrijas Sarkanais Pusmēness tam piegādāja pārtiku un medikamentus.

Slimnīca, kas pirms kara tika uzskatīta par vienu no modernākajām ārstniecības iestādēm valstī, konflikta laikā vismaz trīs reizes pārgājusi no vienas karojošās puses otras rokās.

Nemieri Sīrijā sākās kā pret valdību vērstas demonstrācijas 2011. gada pavasarī, kas ātri pārauga plaša mēroga pilsoņu karā, kurā jau gājuši bojā vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Nemiernieku kustības "mugurkauls" ir valstī vairumā esošie sunnītu musulmaņi, kamēr Asadu atbalsta galvenokārt šiītu musulmaņu atzara - alavītu pārstāvji un citas minoritātes. Valdības spēki var paļauties uz Krievijas un Irānas atbalstu.

Pret Asadu karojošo spēku pusē netrūkst arī radikāli islāmistu kaujinieki un ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīti grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!