Foto: AP/Scanpix
Vairāk nekā 2000 Riodežaneiro sieviešu bija paudušas gatavību ar kailām krūtīm piedalīties protestā pret gadu desmitiem ilgo aizliegumu sauļoties puskailām, tomēr uz akciju pilsētas pludmalē sestdien ieradās vien aptuveni ducis dāmu un simtiem vīriešu, un fotogrāfu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Neveiksmīgā protesta organizatori norāda, ka vairums sieviešu, domājams, jutušās pārāk iebiedētas.

"Žēl, ka tas kļuva par mediju cirku. Mani patiešām pārsteidz vīriešu skaits, kuri te atnākuši tikai paskatīties uz sieviešu krūtīm," stāsta protesta organizatore Ana Riosa.

Protesta mērķis bija panākt, lai tiktu atcelts likums, kas sieviešu sauļošanos pilsētas pludmalē ar kailām krūtīm definē kā neķītru darbību. Aktīvisti norāda, ka likums ir novecojis un divkosīgs, norādot, ka kailums katru gadu tiek pieļauts Riodežaneiro karnevālā.

Kustība pret likumu aizsākusies pēc tam, kad fotosesijas laikā brazīliešu aktrisei Kristinai Floresai pienākusi policija, kas draudējusi sievieti arestēt, ja viņa nepiesegs kailās krūtis, skaidro Riosa.

1940. gadā pieņemtais likums par atrašanos pludmalē ar kailām krūtīm paredz no trīs mēnešiem līdz gadam ilgu cietumsodu, vai sodanaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!