Foto: DELFI.ee
Tallinas mērs Edgars Savisārs vērsies tiesā pret laikrakstu "Postimees", norādot, ka šis izdevums 2010.gadā nodarījis kaitējumu viņa reputācijai, nodēvējot viņu par "Krievijas ietekmes aģentu".

Skandāla pirmsākumi meklējami 2010.gadā, kad "Postimees" vēstīja par Iekšējās drošības dienesta ziņojumu, kurā teikts, ka Savisārs Krievijai lūdzis naudu viņa pārstāvētās Centra partijas atbalstam.

Minētais ziņojums tika atslepenots 2010.gada 21.decembrī.

Avīze "Eesti Päevaleht" ziņo, ka Harju apriņķa tiesa Savisāra prasību izskatīšanai pieņēmusi 22.decembrī. Prasība saņemta īsi pirms laika, kad būtu iestājies šādu civillietu noilgums.

Savisārs pieprasa "Postimees" atsaukt viņa neapmierinātību izraisījušo informāciju vai pretējā gadījumā pieprasa, lai tiesa atzīst, ka izdevums nelikumīgi publicējis šādus apgalvojumos, kā arī uzskata, ka laikrakstam šajā lietā būtu jāuzliek par pienākumu izmaksāt kompensāciju.

"Postimees" minētos rakstus izņēmis no sava arhīva internetā, taču laikraksta izdevējs Marts Luiks norāda, ka tā ir vien Igaunijas mediju prakse, un tas nebūt nenozīmē, ka avīze būtu atzinusi savu vainu šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!