Foto: Reuters/Scanpix
Anglijā un Velsā teju katrs desmitais bērns vecumā līdz pieciem gadiem ir musulmanis, liecina piektdien publiskotie statistikas dati.

2011.gada tautas skaitīšanā kā musulmaņi reģistrēti 317 952 bērni, kas atbilst 9,1% šajā vecuma grupā, pavēstīja Nacionālais statistikas birojs.

Jaunākie dati liecina par ievērojamām izmaiņām Anglijas un Velsas reliģiskajā demogrāfijā, ņemot vērā, ka pieaugušo iedzīvotāju vidū musulmaņu ir 4,8%. Savukārt par 85 gadiem vecāku cilvēku grupā mazāk nekā viens no 200 cilvēkiem ir musulmanis.

Salīdzinot ar 2001.gada tautas skaitīšanas datiem, musulmaņu bērnu skaits šajā vecuma grupā pieaudzis par 80%.

"Tas pavisam noteikti ir pārsteidzošs skaitlis," piektdien laikrakstam "The Times" sacīja Oksfordas universitātes demogrāfijas profesors Deivids Kolmens. "Turpinās imigrācija no Pakistānas, Bangladešas un Indijas, un tai klāt nākusi imigrācija no Āfrikas valstīm un Tuvajiem Austrumiem."

"Pakistānas un Bangladešas izcelsmes musulmaņu vidū dzimstība saglabājas augsta, kaut arī tā sarūk. Cilvēku skaits, kas novēršas no reliģijas, musulmaņu vidū, pēc visa spriežot, ir ļoti neliels."

Tautas skaitīšanā Anglijā un Velsā visvairāk bērnu reģistrēti kā kristieši - 1,5 miljoni jeb 43,7%.

Attiecībā uz teju tikpat daudz bērnu - 1,2 miljoniem jeb 34,1% - tautas skaitīšanā norādīts, ka viņiem nav reliģijas.

Aiz kristietības un islāma nākamās izplatītākās reliģijas šajos datos ir hinduisms (1,6%), sikhisms (0,8%), jūdaisms (0,5%) un budisms (0,3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!