Foto: AFP/Scanpix
Atriebjoties par saviem nogalinātajiem ģimenes locekļiem, kāds Centrālāfrikas Republikas kristiešu kopienai piederošs iedzīvotājs ēdis nolinčota musulmaņu vīrieša miesu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vīrietis, kurš sauc sevi par "Trako Suni", kopā ar citiem kristiešu iedzīvotājiem musulmaņu vīrietim uzbrucis republikas galvaspilsētā Bangi. Viņš ir bijis "dusmīgs" par to, ka musulmaņi nogalināja viņa sievu, kas bijusi mātes cerībās, brāļa sievu un viņas bērnu, kanibāls atklāj raidsabiedrībai BBC.

Pārsvarā kristiešu apdzīvotajā valstī vardarbība un haoss uzliesmoja decembrī, kad musulmaņu nemiernieki gāza valsts prezidentu. Sekojošajā starpreliģiskajā vardarbībā ir gājuši bojā vismaz 1000 cilvēku. Desmitiem tūkstoši bijuši spiesti pamest savas mājas.

"Trakais Suns" BBC atklāj, ka savu upuri noskatījis mikroautobusā. Viņam pievienojušies vēl aptuveni 20 cilvēki. Viņi izvilkuši upuri ārā no transportlīdzekļa, piekāvuši, sadūruši un aizdedzinājuši.

Kādā incidenta video redzams, kā "Trakais Suns" ēd upura kāju, skaidro BBC. Neviens notiekošajā nav centies iejaukties, liecina aculiecinieku stāstītais.

Kanibālisms Centrālāfrikas Republikā nav bieža parādība, bet daudzi kristiešu kaujinieki tic maģijai un burvestībām, skaidro BBC. Daži nēsā amuletus ar pašu nogalināta cilvēka gaļu, jo tic, ka tas padarīs viņus neuzvaramus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!