Foto: AP/Scanpix
Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jalons atvainojies ASV valsts sekretāram Džonam Kerijam par aizvainojošajiem izteikumiem, ko viņš privātās sarunās bija veltījis ietekmīgajai ASV amatpersonai.

Saskaņā ar presē noplūdušu informāciju, Jalons Keriju bija nosaucis par naivu, kā arī apsēstu ar uzmācīgām un mesiāniskām idejām. Ministrs, kurš bija paziņojis, ka būtu labi, ja Kerijs saņemtu Nobela miera prēmiju un liktu mierā Izraēlu, tagad paziņojis, ka augstu vērtē ASV valsts sekretāra centienus atrisināt domstarpības starp Izraēlu un palestīniešiem, vēsta "Agence France-Presse".

Izraēlas aizsardzības ministra izrunāšanās nepatīkami pārsteiguši ASV Valsts departamentu, tādēļ Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu ar steigu paziņojis, ka uzskata par nepieņemamu Jalona izteikumu personisko raksturu. Tomēr ārvalstu mediji pamanījuši, ka Netanjahu atturējies izteikt savas domas par Jolana pausto ASV ārpolitikas kritiku.

Kopš stāšanās ASV valsts sekretāra amatā Kerijs pievērš lielu uzmanību centieniem samierināt Izraēlu un arābu pasauli. ASV piedāvātais konflikta mazināšanas plāns paredz Izraēlas karaspēka izvešanu no Jordānas upes piekrastes un šīs teritorijas nodošanu palestīniešu kontrolē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!