Foto: Reuters/Scanpix

Opozīcijas politiķi pauž bažas par divu aktīvistu nolaupīšanu Ukrainas pilsētā Harkovā, vēsta Ukrainas mediji.

Harkovas apgabala padomes deputāts no Visukrainas apvienības "Batkivčina" Ivans Varčenko savā "Facebook" profilā vēsta, ka divi "Euromaidana" aktīvisti - Aleksandrs Kutjaņins un Aleksejs Rjapolovs nolaupīti sestdien vēlu vakarā. Viņi fotografējuši pie viesnīcas novietotu auto numurus. Kā vēsta deputāts, šie auto piederējuši Harkovas mēra Genādija Kernesa draugiem. "To uzzinājis es informēju apgabala milicijas priekšnieku Oļegu Demčenko un viņa vietnieku Nikolaju Golubu," raksta Varčenko.

Mediji vēsta arī par anonīmiem aculieciniekiem, kas apgalvojuši, ka redzējuši, kā abi aktīvisti ar varu iegrūsti automašīnā.

Līdz svētdienas pulksten 11 no abiem aktīvistiem nav ne vēsts un viņu atrašanās vieta nav zināma.

Milicija apgalvo, ka šī informācija tiek pārbaudīta. "Līdz šim brīdim milicijā ar rakstisku iesniegumu par viņu nolaupīšanu vai pazušanu neviens nav vērsies. Bijusi mutiska informācija. Tā tiek pārbaudīta," skaidro milicija.

Bažas izteiktas arī par aktīvistu Dmitriju Bulatovu. Viņš bija viens no tā saukto "Automaidena" līderiem. Šī organizācija nemieru pārņemtajā Kijevā veic patrulēšanu ielās. Par Bulatovu nav nekādu ziņu kopš 22.janvāra, kad viņu un vēl vairākus aktīvistus milicija aizturēja un, kā liecina viņa biedru stāstītais, piekāva.

Kā vēstīts, mežā pie Kijevas ar lauztām ribām atrasts miris Ukrainas protestu dalībnieks, cienījams seismologs, kaislīgs alpīnists un meitas tēvs Jurijs Verbitskis.

50 gadus vecais vīrietis, kurš atbalstījis kopš novembra beigām Kijevā notiekošos protestus un nesis to dalībniekiem siltu tēju, atrasts miris 22. janvārī. Uz viņa drēbēm un rokām bijušas pēdas no izolācijas lentas.


Verbitskis kopā ar savu draugu opozīcijas žurnālisti Igoru Lucenko pazuda 21. janvārī. Lucenko, kurš nākamajā dienā atradās ar zilu aci un izsistu zobu, pastāstīja, ka viņus no slimnīcas Kijevā, kur draugi ieradās saņemt palīdzību sadursmju laikā ievainotā Lucenko acij, nolaupīja neidentificēti vīrieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!