Urālu pilsētā Irbitā noticis divu intelektuāļu strīds, kas beidzies ar nāvi - 53 gadus vecs literatūras skolotājs apciemojis savu 67 gadus veco paziņu rakstnieku un abi sastrīdējušies par to, kas ir nozīmīgāks - proza vai dzeja.

Kā vēsta ārvalstu mediji, dzīvokļa saimnieks bijis pārliecināts, ka proza ir vienīgā īstenā literatūra, kamēr viņa ciemiņš pedagogs pauda pārliecību, ka literatūrā nav nekā svarīgāka par dzeju.

Tikšanās laikā intelektuāļi, protams, lietojuši alkoholu un literatūras mīļotāju saruna pāraugusi konfliktā, kas beidzies bēdīgi - cīņā zaudēja prozas mīļotājs, jo dzejas aizstāvis viņu nodūra un aizbēga no slepkavības vietas. Vēlāk gan likumsargiem izdevies aizturēt kaislīgo dzejas aizstāvi.

Kā noskaidrojuši izmeklētāji, nogalinātais rakstnieks Jurijs Ņikitins bijis visai augstās domās arī par dzeju. Turklāt Irbitā viņš iemantojis slavu tieši kā kaislīgs dzejas mīļotājs.

"Viņu pilsētā pazina visi, viņš bija ļoti emocionāls vīrs, uz ielas varēja lasīt dzeju, kad tikāmies, vai atzīties mīlestībā. Viņš bija labi izglītots, īsts inteliģents ar padomju rūdījumu. Viņš vienmēr bibliotēkā ņēma tik daudz grāmatu un žurnālu.

Bieži viņš rakstīja arī dažādas piezīmes, sūtīja tās dažādiem žurnāliem, tiesa, viņš nekur tā īsti nestrādāja un kādu laiku pat dzīvoja uz ielas. Pārāk bieži dzēra. Un tas viņu iedzina kapā," - tā par nogalināto intelektuāli Krievijas medijiem stāstījusi Irbita centrālās bibliotēku sistēmas pārstāve Gaļina Ufarkina.

Šis gan nav pirmais krievu intelektuāļu strīds ar letālu iznākumu - iepriekš plašu sabiedrības rezonansi izraisīja incidents, kad Rostovā pie Donas viens dzērājs nošāva otru, strīdoties par Imanuela Kanta filozofijas principiem.

Kamēr Urālos sēro par nogalināto onkuli, ietekmīgais amerikāņu izdevums "The Huffington Post" par abām slepkavībām ironizē un ir publicējis visai asprātīgu dzejoli par krievu inteliģences temperamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!