Foto: Reuters/Scanpix

Visas tiesībsargājošās struktūras, arī milicijas specvienība "Berklut", Aizkarpatu apgabalā, Ukrainas rietumos, pārgājušas aktīvistu pusē. Struktūru darbiniekus sagaidīja simtiem demonstrantu, kas apgabala galvaspilsētā Užhorodā bija sapulcējušies pie protestētāju ieņemtās apgabala valsts administrācijas ēkas.

Katrs berkutietis pārbaudīts pēc sarakstiem. Kā pastāstīja Aizkarpatu specvienības komandieris, šobrīd visi specvienības miliči atrodas apgabala teritorijā.

Aizkarpatu apgabala "Berkut" sastāvā ir 59 miliči.

Tostarp vietējo pašvaldību un sabiedrības pārstāvji, kas Užhorodā bija sapulcējušies apgabala padomes sēžu zālē, pieņēma lēmumu, ka aizkarpatieši ir spējīgi paši nodrošināt apgabala funkcionēšanu, tāpēc pasludina reģionu par brīvu no Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča varas.

"Atbalstām mūsu līdzpilsoņu varonīgo cīņu un nosodām Janukoviča režīma darbības. Izsakām visdziļāko līdzjūtību kritušo varoņu ģimenēm, kuru tuvinieki nolikuši savas dzīvības uz Ukrainas brīvības un nākotnes altāra," teikts paziņojumā.

Otrdien Kijevā sākās iepriekš nepieredzēti asiņainas un vardarbīgas sadursmes protestētāju un milicijas starpā.

Ceturtdien ap plkst.9 protestētāji Kijevas Neatkarības laukumā organizētās kolonnās devās uzbrukumā miličiem. Aktīvisti, raidot lodes no šaujamieročiem, ievainojuši 24 miličus, viens no viņiem gājis bojā.

Atbilstoši mediju ziņām ceturtdien dzīvību zaudējuši 60 protestētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!