Foto: EPA/LETA
Krievijas karavīri Sevastopolē, Krimā, ceturtdien sagrābuši trīs Ukrainas karakuģus, pavēstīja Ukrainas armijas preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

Krievi sagrābuši kuģus "Luck", "Ternopiļ" un "Hmeļņicki", kurus jau nedēļu bija nobloķējuši Krievijas karakuģi.

Zināms, ka kuģi "Ternopiļ" sagrābuši 20 karavīri.

Viens no kuģa apakšvirsniekiem paziņojis, ka "mans kuģis ir sagrābts. Diemžēl, man nekas vairāk nav sakāms".

Dažas stundas iepriekš Krievijas karavīri korveti "Ternopiļ" bija apmētājuši ar granātām, nodarot kuģim bojājumus.

Krievijas Valsts domes deputāts un bijušais Krievijas Melnās jūras flotes komandieris Vladimirs Komojedovs vēl trešdien apliecināja, ka Krievija nolēmusi piesavināties pusi Ukrainas jūras spēku kuģu.

Krievijas Melnās jūras flotes sastāvā varētu tikt iekļauti aptuveni 20 Ukrainas jūras spēku kaujas kuģi un palīgkuģi, apliecināja Komojedovs.

Ukrainas jūras spēku flotē līdz šim bija aptuveni 40 kaujas kuģu, palīgkuģu un kuteru. Puse no tiem ir palikusi Krimā - Sevastopolē un Donuzlavā.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Putins parakstīja "līgumu" par Krimas aneksiju, ko parlamenta apakšpalāta ceturtdien jau ratificējusi.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko ceturtdien paziņoja - ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība (ES), kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!