Foto: AFP/Scanpix

Deviņi cilvēki, to skaitā ārzemnieki un bērni, ceturtdien vakarā gājuši bojā kaujinieku uzbrukumā pieczvaigžņu viesnīcai Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumā gājuši bojā četri ārzemnieki – sievietes no Jaunzēlandes un Kanādas un vīrieši no Indijas un Pakistānas. Starp bojāgājušajiem ir arī divi bērni, vēl seši cilvēki apšaudē ievainoti.

Uzbrucējus nošāvusi uz notikuma vietu ieradusies specvienība. Atbildību par incidentu uzņēmies islāmistu grupējums "Taliban".

Uzbrukumā gājis bojā aģentūras AFP žurnālists Sardars Ahmads, viņa sieva un divi bērni, informē žurnāls "Time".

Uzbrucēji ārzemnieku iecienītajai viesnīcai "Serena", kas atrodas mazāk par kilometru no prezidenta pils un valsts iestādēm, bijuši pusaudži ar zeķēs paslēptām pistolēm. Telpās viņi iekļuvuši apgalvojot, ka dodas uz īpašajām vakariņām par godu pavasara ekvinokcijai jeb Novruza svētkiem.

Šaut uzbrucēji sākuši pēc trīs stundu slēpšanās tualetē. Viesnīcu nekavējoties ielenca elitāra drošības spēku vienība, kas kaujiniekus nogalināja, atsaucoties uz amatpersonām, ziņo BBC.

"Serena" viesnīcā ir apmetušies ANO darbinieki, kuri novēros aprīlī gaidāmās Afganistānas prezidenta vēlēšanas. Viesnīca uzbrukumus ir piedzīvojusi jau iepriekš.

Afganistānas valdība uzbrukumā vaino Pakistānu, kura noslēgusi pamieru ar "Taliban", kas ļaujot kaujiniekiem fokusēties uz Afganistānu. 

Pamiers dod iespēju kaujiniekiem brīvi pārvietoties un turēt atvērtas tūkstošiem reliģiskās skolas, kas "apmāca teroristus cīņai Afganistānā", norāda Afganistānas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sediks Sedikvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!