Foto: AFP/Scanpix

Gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs intervijā Krievijas telekanālam "Doždj" apstiprinājis, ka lūdzis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ievest spēkus Ukrainā.

Pēc viņa teiktā, viņš to darījis Ukrainas pilsoņu aizsardzībai, taču tagad atzīst, ka ar šo soli izdarījis kļūdu.

Janukovičs paziņoja, ka cer uz sarunām ar Putinu, lai atgūtu Krievijas anektēto Krimu, kuras pievienošanu Krievijai viņš raksturoja kā "traģēdiju".

Viņš arī pavēstīja, ka viņam "nav cēlusies roka" pieņemt lēmumu par vēršanos pret protestiem Kijevas Neatkarības laukumā.

"Es pietiekami bieži dzirdēju savā virzienā pārmetumus no mūsu atbalstītājiem, ka laiks pieņemt stingrus lēmumus pret Maidanu. Es teikšu, ka man roka necēlās to darīt. Mans princips ir tāds, ka neviena vara nav izlietas asins lāses vērta, un es tam esmu ticējis vienmēr," sacīja Janukovičs.

Viņš arī paziņoja, ka nav devis komandu pielietot ieročus pret Maidana aktīvistiem.

Tāpat Janukovičs atkārtoti paziņoja, ka 25.maijā paredzētās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas nebūs gluži likumīgas, jo varas nomaiņa Ukrainā neesot notikusi konstitucionālā ceļā. Viņaprāt, prezidenta vēlēšanas novedīs pie tālākas situācijas destabilizācijas Ukrainā.

Janukovičs interviju telekanāliem sniedza Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas.

Janukovičs no Ukrainas aizbēga februārī, un, kā liecina neoficiāla informācija, viņš apmeties netālu no Maskavas, lai gan preses konferences kopš bēgšanas viņš rīkojis Rostovā pie Donas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!