Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidenta oficiālajā mājas lapā internetā sadaļā "Biogrāfija" nav vairs atrodama informācija par Vladimira Putina sievu Ludmilu, bet pieminētas tikai meitas Marija un Katrīna, vēsta BBC.

"Tas nozīmē, ka [laulības] šķiršana ir notikusi," notikušo īsi komentēja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas masu mediji pieļauj, ka oficiālās ģimenes stāvokļa izmaiņas ieviestas, jo Krievijas amatpersonām līdz 1. aprīlim bija jāiesniedz savi un ģimenes locekļu ienākumu deklarācijas.

Vēl pagājušā gada vidū Putini nenoliedza, ka viņu laulībā ir krīze un pāris domā šķirties. "Visa mana darbība, mans darbs saistīts ar publisko sfēru, ar absolūtu publicitāti. Kādam tas patīk, kādam ne, bet ir cilvēki, kas ar to ir absolūti nesavienojami," skaidroja prezidents.

"Mūsu laulība ir beigusies, jo mēs ar vīru praktiski neredzamies," saka Ludmila Putina. "Vladimirs Vladimirovičs ir pilnībā iegrimis darbā, bērni ir izauguši. Ir sanācis tā, ka mums tagad katram ir sava dzīve."

Par Putinu laulības problēmām runāja jau 2007.gadā, taču pāris to noliedza. Visu šo laiku tiek mēļots, ka Putinam ir intriga ar bijušo vingrotāju, olimpisko čempioni Aļinu Kabajevu. Tomēr Putinu laulības problēmas pēdējos gados kļuva acīmredzamas, jo pēdējās prezidentūras laikā Putins tikai divreiz publiski parādījies kopā ar nu jau savu bijušo sievu.

Putini apprecējās 1983. gada 28.jūlijā, tādējādi viņu laulība oficiāli ilga vairāk nekā 30 gadus. Putiniem ir divas meitas - 1985. gadā dzimusī Marija un 1986. gadā dzimusī Katrīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!