Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija uzskata, ka internetā publiskoto divu Krievijas diplomātu sarunu, kurā tiek apspriesti Baltijas un Aļaskas iekarošanas plāni, nosaukusi par sakompilētu "pastāstu", kuru nav vērts komentēt.

"Nav iespējams komentēt kaut kādu skaņu, subtitru un fotogrāfiju kompilāciju, kurā cita starpā izmantota izcilā, 2013. gadā mirušā vēstnieka Jurija Dubiņina fotogrāfija," Krievijas Ārlietu ministrija norādījusi "ITAR-TASS" žurnālstiem. Dubiņina fotogrāfija tiešām ir izmantota internetā publicētajā materiālā, gan norādot, ka attēlā redzamais cilvēks ir Krievijas vēstnieks Zimbabvē un Malāvijā Sergejs Buharevs.

Tiesa gan, otrs sarunas dalībnieks - Krievijas vēstnieks Eritrejā Igors Čubarovs bulgāru medijam "Club Z" apstiprinājis, ka ierakstā dzirdamā saruna starp viņu un Buharevu patiešām ir notikusi, taču tā esot bijusi "absolūti nenopietna" mētāšanās ar jokiem. Abi diplomāti vienkārši esot gribējuši pasmieties par situāciju, kas izveidojusies pēc Krimas aneksijas un to nevajagot uztvert nopietni.  

"Delfi" jau ziņoja, ka šonedēļ internetā nonāca kādas abu diplomātu telefonsarunas ieraksts. Tajā dzirdams, kā sūtņi apspriež ANO balsojumu saistībā ar Krimā notikušo referendumu.

 "Man tagad uzdevums ir vienkāršs. Es ar Eiropas Savienības (ES) sūtņiem runāju tikai par vienu galveno lietu: "Vīri, Krimu savācām, bet tās vēl nav beigas. Turpmāk mēs savāksim jūsu Kataloniju, Venēciju, kā arī Skotiju un Aļasku."," smejoties stāsta kā Čubarovs identificētais vīrietis. 

Tas būšot tikai pirmais etaps, tālāk sekos "visas tās robežvalstis - Latvija, Igaunija un citi eiropieši", kā arī "rumāņus un bulgārus sadzīsim tur, kur viņiem jābūt", smejas Čubarovs.

Diplomāti turpina, ka varbūt labāk sākumā rīkot referendumus Kalifornijā, Maiami un Londonā, bet Bulgārija un Rumānija "vēl var padzīvot ES". "Kopā ar mēslaino Baltiju," papildina otra balss, kas norādīta kā Baharevam piederoša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!