Foto: Kadrs no video
Ukrainas prezidenta amata kandidāti pirms 25. maijā plānotajām prezidenta vēlēšanām sākuši aktīvi apbraukāt reģionus, tomēr ne visur viņus silti uzņem.

Tā, piemēram, uz prezidenta amatu pretendējošo bijušo vicepremjeru Sergeju Tigipko Odesā ļaudis sagaidījuši ar jēlu olu krusu un lamām.

Ceļā uz preses konferenci, kas notika kādā biznesa centrā, odesieši, kam netīk Tigipko kandidatūra, viņu nolamājuši par Putina (Krievijas prezidenta Vladimira Putina) padauzu.

Eiromaidana aktīvisti noliedz, ka Tigipko "sagaidīšanu" organizējuši viņi - brīdī, kad aktīvisti ieradušies potenciālajam prezidentam izrādīt savu nepatiku, uz ēkas, kurā notika preses konference, jau esot bijušas manāmas jēlu olu pēdas. "Vai nu viņš pats to ir inscenējis, vai arī Odesā ir vēl kādi cilvēki, kas nemīl Tigipko," aktīvistu sacīto citē "Ukrainskaja Pravda".

Neko labāk "gājienā pie tautas" nav klājies arī citam prezidenta amata kandidātam - gāztā prezidenta Viktora Janukoviča bijušajam partijas biedram Oļegam Carevam, kurš, rotājies ar Georga lentīti, Nikolajevā mēģinājis slimnīcā apciemot separātistus, kas cietuši kautiņā starp prokrieviski noskaņotiem mītiņotājiem un Ukrainas nedalāmības atbalstītājiem.

Careva parādīšanās pie slimnīcas sakaitinājusi grupu ļaužu, kas viņu paspējuši ne tikai nodēvēt par fašistu un pamuļķi, bet pat iekaustīt. Incidents beidzies ar to, ka no slimnīcas iznācis Nikolajevas apgabala veselības aprūpes pārvaldes preses dienesta vadītājs Jurijs Bagrjancevs, kurš palūdzis gan Carevu, gan neapmierinātos Ukrainas nedalāmības atbalstītājus doties prom no slimnīcas teritorijas un netraucēt mediķiem un pacientiem.

Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija noteiktajā termiņā reģistrējusi 23 prezidenta amata kandidātus, kuru vidū bez Careva un Tigipko ir arī ekspremjere Jūlija Timošenko, partijas "Svoboda" līderis Oļegs Tjagņiboks, "Labējā sektora" līderis Dmitro Jarošs, bijušais Harkovas apgabala gubernators Reģionu partijas politiķis Mihailo Dobkins, viens no bagātākajiem Ukrainas cilvēkiem uzņēmējs Petro Porošenko un ārste Olga Bogomoļeca, kas atpazīstamību iemantoja, darbojoties Maidanā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!