Foto: AFP/Scanpix

Ūdenslīdēji, kuri jau vairākas dienas meklē nogrimušā Dienvidkorejas prāmja "Sewol" pasažieru mirstīgās atliekas, piektdien vienā no prāmja saloniem atraduši 48 cilvēku mirstīgās atliekas.

BBC, atsaucoties uz Dienvidkorejas dienestu sniegtajām ziņām, informē, ka visiem noslīkušajiem mugurā bijušas glābšanas vestes.

Līdz šim glābējiem no prāmja, kas nogrima 16. aprīlī, izvilkuši 183 bojāgājušo atliekas. Kopumā avārijas brīdī uz prāmja atradās 476 pasažieri un apkalpes locekļi. Lielākā daļa uz prāmja esošo cilvēku bija skolēni.  Izglābties izdevās 174 cilvēkiem.

Glābšanas darbu vadītājs pagaidām atturējies prognozēt, cik ilgi vēl notiks prāmja pārmeklēšana - pagaidām ir pārmeklētas 35 no kopumā uz prāmja esošajām 111 telpām.

Kuģa kapteinis un desmit apkalpes locekļi, kam izdevies izglābt, patlaban ir arestēti. Viņiem izvirzītas apsūdzības par nolaidību un palīdzības nesniegšanu pasažieriem.

Izmeklētāji patlaban pūlas noskaidrot, kas izraisīja traģisko prāmja avāriju. Viena no izmeklēšanas versijām pieļauj, ka prāmja stabilitāti negatīvi ietekmējusi 2012.-2013. gadā notikusī prāmja pārbūve, kuras laikā tika pārbūvētas uz prāmja esošās guļamkajītes. Apsekojot kādu citu, nogrimušajam prāmim līdzīgu peldlīdzekli, kas arī nodrošina regulārus pasažieru pārvadājumus, secināts, ka uz tā esošie glābšanas plosti un trapi nav darba kārtībā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!