Foto: AFP/Scanpix
7. maijs ir savdabīga "apaļa" jubileja Krievijas prezidenta Vladimira Putina karjerā – tieši desmit valsts prezidenta amatā pavadīti gadi.

Pirmo reizi viņš šajā amatā stājās 2000. gadā, būdams prezidents divus termiņus, tad Putinu formāli nomainīja Dmitrijs Medvedevs, kurš prezidents skaitījās no 2008. līdz 2012. gadam, bet kopš 2012. gada valsts galva atkal ir Putins.

Pieminot šo jubileju, vairāki Krievijas mediji apkopojuši prezidenta galvenos panākumus šajā laikā, uzsverot, ka savu "prezidenta jubileju" 61 gadu vecais Putins sagaidījis ar "neiedomājamu tautas atbalstu".

Starp Putina 10 prezidentūras gadu lielākajiem sasniegumiem tiek minēta Krimas pievienošana Krievijai, olimpiskās spēles Sočos, demogrāfiskais sprādziens un Sīrijas konflikta noregulēšana.

Laikraksts "Российская газета" šim sarakstam pievieno arī Baikāla ezera glābšanu, kurā pats Putins bija ieniris 2009. gadā.

Piemēram, politologs Leonīds Radzihovskis savā slejā raksta, ka Putins "valstij šodien ir kļuvis "mūsu viss"" un Putins šobrīd ir vienīgais īstais visas Krievijas zīmols.

Pēc viņa vārdiem, Putins ir ideāli iemiesojis mūžīgo nacionālā varoņa arhetipu, kas nebija izdevies nevienam no viņa priekšgājējiem "pārskatāmā vēsturē", piemēram, Gorbačovam vai Jeļcinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!