Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir pārliecināts, ka Ukrainas scenārijs Baltkrievijā neatkārtosies. "Par to jāpateicas mūsu tautas viedumam un patriotismam," teica Lukašenko, par godu Uzvaras dienai ceremonijā noliekot vainagu.

"Mums tuvā un radniecīgā Ukraina kļuvusi par karsto punktu. Varas iestāžu bezspēcība, korupcija, ekonomikas sagrūšana, ārējās intrigas brālīgo ukraiņu tautu novedušas pie vēsturiskas traģēdijas - brālis pacēlis roku pret brāli," teica Lukašenko.

Pēc viņa vārdiem, momentāni ir atradušies cilvēki, kas vēlas pasildīties pie pilsoņu kara iedegtā ugunskura.

"Ukraiņu tautas asiņainā drāma kļuvusi par iemeslu, kāpēc NATO tik ļoti pietuvojušies Krievijas un Baltkrievijas robežām," teica Lukašenko.

Prezidents uzsvēra, ka mūsdienās daudzi nevēlas mācīties no vēstures, bet dažas valstis atkal cenšas ieņemt vadošās pozīcijas pasaulē. "Mēs atceramies sagrauto Dienvidslāviju, liesmojošo Irāku un izpostīto Lībiju," teica Lukašenko.

Pēc viņa vārdiem, vēsture neļauj atslābināties, un šodien jo īpaši nepieciešama visas baltkrievu nācijas vienotība, gara spēks un mobilizācija.

"Ikviens, kurš vēlēsies iekarot mūsu zemi, saņems prettriecienu. Mūsu armija un visas spēka struktūras ir gatavas jebkurā mirklī aizstāvēt valsts suverenitāti un pilsonisko mieru, lai tas būtu naidnieks no ārienes vai iekšienes," ceremonijā teica Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!