Foto: AP/Scanpix
Imigrācija no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm nav būtiski ietekmējusi noziedzības līmeni Anglijā, secinājuši britu pētnieki.

Nortambrijas universitātes akadēmiķu veiktajā pētījumā secināts, ka imigranti no ES ir atbildīgi tikai aptuveni par vienu % noziegumu, kas pastrādāti Anglijā.

Pētījumā izdalītas četras apdzīvotās vietas, kur imigranti Anglijā biežāk pastrādā noziegumus: Rumānijas pilsoņi - Londonas apkārtnē, Polijas un Latvijas pilsoņi - Linkolnšīrā, Polijas pilsoņi - Kambrijā un Itālijas imigranti - Sari.

Tomēr, ņemot vērā vispārējo noziedzības līmeni šajos apgabalos, viesstrādnieku pastrādāto noziegumu apjoms ir minimāls, secinājuši pētnieki.

"Mūsu pētījums apstiprina, ka ES migranti īpaši neietekmē vispārējo noziedzības līmeni Lielbritānijā. ES mazākumtautības ir atbildīgas par aptuveni 1% no visiem noziegumiem, kas tiek pastrādāti Anglijā," norāda pētījuma autors Dereks Džonsons.

Pētnieki apkopoja datus no teju visiem Anglijas policijas departamentiem, izņemot sešus.

Pētījumā īpaša uzmanība pievērsta iebraucējiem no Portugāles, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Rumānijas un Polijas, jo šo valstu pilsoņi pastrādājuši vairāk noziegumu, salīdzinot ar citu ES valstu pilsoņiem, kas dzīvo Anglijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!