Foto: AP/Scanpix
ASV Aizsardzības ministrija izstrādājusi glābšanās plānu gadījumam, ja amerikāņiem uzbruktu zombiju armija. Dokuments ar kodētu nosaukumu "CONOP 8888" nokļuvis žurnāla "Foreign Policy" rīcībā.

Šajā dokumentā iekļauta detalizēta informācija, kā pārdzīvot dzīvo miroņu uzbrukumu un kā viņus iznīcināt. Tāpat plānā ietvertas rekomendācijas par to, kā pēc zombiju uzbrukuma valstī uzturēt likumu un kārtību.

"Šis plāns ietver metodiskas rekomendācijas ASV bruņoto spēku komandēšanai ārkārtas situācijā, lai civiliedzīvotāji varētu tikt aizstāvēti no zombiju ordas," teikts Pentagona izstrādātajā dokumentā.

To, ka šis dokuments patiešām izvietots Pentagona mājaslapā (tiesa, ierobežotā pieejamībā), medijiem apstiprinājusi Apvienotās stratēģiskās komentēšanas pārstāve - kapteine Pamela Kunca (Kunze).

Pēc viņas vārdiem, šis dokuments nav konkrēts ASV bruņoto spēku rīcības plāns, bet gan tikai iespējamā metode, plānojot un izstrādājot jebkādus militāros scenārijus.

Saskaņā ar šo plānu zombiju uzbrukuma gadījumā pastāv vairāki notikumu attīstības varianti. Vissliktākajā variantā zombiji, kuriem ir augsts lipīguma koeficients, apēd un inficē ļoti lielu skaitu cilvēku. Šādā gadījumā pretoties miroņiem ir praktiski neiespējami.

Dokuments izstrādāts jau 2011. gada aprīlī, un tā sagatavotāji uzsver visu koncepcijas nopietnību. Pēc autoru vārdiem, zombijus var aizstāt ar jebkuru iespējamu pretinieku.

Piemēram, līdzīgi kā kaujā ar nemierniekiem arī šeit iezīmētas vairākas stadijas - novērošana, iniciatīvas pārtveršana, dominēšana, stabilizācija un pilsoniskās varas atjaunošana.

Lejuplādēt pilnu tekstu ar Pentagona izstrādāto zombiju uzbrukuma novēršanas plānu var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!