Foto: AP/Scanpix

Irānas reliģiskais līderis ajatola Ali Hamenei 25. maijā paziņojis, ka Irānas Islāma Republikas ideāli iekļauj pilnīgu ASV iznīcināšanu. Pēc viņa vārdiem, Irāna ir gatava stāties pretī lielvalstīm, kas naidīgi izturas pret viņa valsti.

"Iemesls cīņas turpināšanai ir nevis musināšana uz karadarbību, bet gan nepieciešamība apbruņoties pašaizsardzības nolūkos," teica Hamenei.

Atbildot uz parlamenta locekļu jautājumu par to, cik ilgi šī pretošanās ir plānota, ajatola atbildēja, ka tā beigsies vienīgi tad, kad Irāna atbrīvosies no ASV vadītajiem "apspiedējiem".

Pēc ajatolas vārdiem, zinātniskie pētījumi kodoltehnikas jomā, ko Irāna intensīvi īstenojusi pēdējo 12 gadu laikā, nebeigsies ne pie kādiem apstākļiem.

vēsta izdevums "The Daily Cellar", šis paziņojums izteikts pēc 16. Maijā Ženēvā notikušajām Irānas un "sešinieka" valstu (ASV, Krievija, Francija, Vācija un Lielbritānija) mazrezultatīvajām pārrunām par Teherānas kodolprogrammu.

Toreiz Irānas pārstāvji paziņoja, ka ir vīlušies par sešinieka valstu "neizpildāmajām prasībām" pret Irānu, tostarp arī par šīs islāma valsts kodolraķešu programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!