Foto: AFP/Scanpix
Bruņoti promaskaviskie kaujinieki sestdien divas reizes centušies atkārtoti ieņemt Doņeckas starptautisko lidostu, taču ukraiņu desantnieki uzbrukumus atsituši, vēsta aģentūra UNIAN.

Pirmais uzbrukums lidostai noticis piecos no rīta, bet otrs ap septiņiem. "Abas reizes Ukrainas pretterorisma operācijas spēki, proti, desantnieki, deva teroristiem spēcīgu pretsparu. Pašlaik teroristi ir sapratuši, ka lidostu viņiem neieņemt, un ir atkāpušies," informēja pretterorisma operācijas vadības preses pārstāvis Aleksejs Dmitraškovskijs.

Ukrainas drošībnieku pusē zaudējumu nav, viņš piebilst.

Jau vēstīts, ka Doņeckas apkārtnē un pie pilsētas lidostas sestdien bija dzirdams kaujas troksnis. Milicija aicina iedzīvotājus neuzturēties lidostas un lielveikala "Metro" tuvumā.

Naktī uz 26. maiju Doņeckas lidostā ielauzās bruņoti kaujinieki. Ukrainas spēki iebrucējus sakāva un no lidostas padzina. Operācijā gāja bojā desmitiem promaskavisko karotāju.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!