Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas krasta apsardze sestdienas rītā pārtvērusi vairāk nekā 1000 imigrantu, kuri mēģināja sasniegt Itālijas krastus, šķērsojot Vidusjūru trijās laivās.

Imigranti un patvēruma meklētāji no trim laivām tika izcelti aptuveni 70 kilometru attālumā no Itālijai piederošās Lampedūzas salas krastiem.

Iepriekšējā dienā Itālijas karaflote pārtvēra aptuveni 2500 imigrantu, kuri mēģināja sasniegt Itālijas krastus 17 laivās.

Imigrantu pieplūdums skaidrojams ar labajiem laikapstākļiem Vidusjūrā.

Kopš tā dēvētā Arābu pavasara 2011.gadā, kas aizsāka revolūcijas Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā, simtiem tūkstošu bēgļu un ekonomisko migrantu mēģinājuši šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā.

Šogad vien Itālijā ieradušies jau vairāk nekā 36 000 imigrantu, galvenokārt no Lībijas, Eritrejas, Somālijas un Sīrijas.

Pērnajā oktobrī, nogrimstot diviem imigrantu kuģiem, pie Itālijas krastiem dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku. Pēc šīm traģēdijām Itālija Vidusjūras ūdeņos izvērtusi vērienīgu nelegālo imigrantu kuģu meklēšanas operāciju, kurā iesaistīti kuģi, helikopteri un bezpilota lidaparāti.

Operācijai dots nosaukums "Mare Nostrum" ("Mūsu jūra").

Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno pārmetis Eiropas Savienībai, ka tā nepalīdz Itālijai risināt imigrantu problēmu.

"Vidusjūra nav Itālijas robeža, bet Eiropas robeža," norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!