Viens no spēcīgākajiem pēdējo gadu taifūniem, kas piemeklējis Japānu, otrdien plosa Okinavas salu, vēsta ārvalstu mediji.

Lai gan zaudējis daļu spēka, "Neoguri" nesto vēju ātrums pārsniedz 250 kilometrus stundā. Aptuveni pusmiljonam cilvēku ieteikts palikt iekštelpās, vēsta raidsabiedrība "Euronews".

Japānā ir izsludināts augstākais trauksmes līmenis, kas nozīmē, ka pastāv draudi cilvēku dzīvībai un lielu postījumu risks. Trauksme izsludināta Okinavas salā, kur mīt 1,2 miljoni iedzīvotāju, un Mijako salas apvidu, kur dzīvo 53 000 cilvēku.


Taifūnā ievainojumus guvuši četri cilvēki, to skaitā 83 gadus veca sieviete, bet kāds zvejnieks ir pazudis, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC. ASV lielākā Klusā okeāna gaisa spēku bāze, kas atrodas Okinavas salā, evakuējusi vairākus lidaparātus.

Okinavas sala ir populāra vasaras atpūtas vieta iedzīvotājiem no pārējās Japānas. Paredzams, ka "Neoguri", kas tulkojumā no korejiešu valodas nozīmē "jenotsuns", savu spēku zaudēs sasniedzot Kjusju salu, raksta vietne "USA Today".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!