Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā pie dzelzceļa stacijas pirmdien notiek kauja un cilvēkiem ieteikts neiziet uz ielas, atsaucoties uz pilsēta padomes paziņojumu, vēsta "Korrespondent.net".

Artilērijas apšaudes rezultātā ir izcēlies ugunsgrēks pie stacijas esošajā tirgū, kā arī bojāta daudzdzīvokļu ēka. Transporta kustība kaujas rajonā ir ierobežota, cilvēkiem ieteikts nepamest telpas un netuvoties logiem.

Kaujā Doņeckā ir ievainotie, informē "Korrespondent" avots, bet apšaudes dēļ ātrās palīdzības automašīnas pagaidām nevarot nokļūt līdz cietušajiem. Aculiecinieki sociālajos tīklos raksta, ka pasažieriem stacijā ieteikts nokāpt pazemes pārejā.

Tikmēr organizācijas "Labējais sektors" līderis Dmitro Jarošs savā "Facebook" lapā ierakstījis, ka Ukrainas armija un brīvprātīgo vienības ir iegājušas Doņeckas rietumu nomalēs.



Pirmdiena rīts Doņeckā jau sākās ar kauju pie pilsētas lidostas, norāda medijs.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!