Foto: AFP/Scanpix

Deviņi bērni smagi cietuši mīnas sprādzienā Ukrainas Doņeckas apgabala Artemivskas rajonā, trešdien vēsta aģentūra UNIAN.

Šāda informācija sākumā izskanēja medijos, bet vēlāk to apstiprināja arī iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

"Tikko man piezvanīja Artemivskas rajona valsts administrācijas vadītājs Konstantīns Mateičenko un pavēstīja šausmīgu jaunumu," Geraščenko ierakstījis savā lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Lielākie bērni uz mājas pagalmu atnesuši kādu sprādzienbīstamu priekšmetu, ko atraduši prokrievisko kaujinieku kontrolētajā rajonā. Iespējams, ka tā bijusi mīnmetēja mīna, vai kāds cits lādiņš.

Sprādzienbīstamais priekšmets eksplodējis, ievainojot deviņus cilvēkus, kuri nogādāti Artemivskas slimnīcā. Visi cietušie ir ļoti smagā stāvoklī – nepieciešama steidzama roku un kāju amputācija, daži uz visiem laikiem zaudējuši redzi, raksta UNIAN.

"Īpaši smagā stāvoklī, burtiski uz dzīvības un nāves robežas, ir gadu un trīs mēnešus vecs bērns, kurš nelaimīgas sagadīšanās gadījumā atradies šajā pagalmā," norāda Geraščenko.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!