Internetā publicēts video, kurā prokrieviskie kaujinieki ar saucieniem "par Jaunkrieviju" no mīnmetēja apšauda Ukrainas pilsētu Šahtarsku, vēsta aģentūra UNIAN.

Ieraksta sākumā vīrietis paziņo, ka "īsts krievu patriots Andrejs" Doņeckas "pašaizsardzības vienībām" ir pārskaitījis ievērojamu naudas summu un lūdzis, lai "pa fašistiem tiek šauts ar aprakstītiem lādiņiem".

"Izpildām jūsu vēlēšanos," paziņo runātājs un parāda mīnmetēja lādiņus, kuriem uz sāniem rakstīti tādi saukļi kā "Par Jaunkrieviju", "Par Slovjansku" un citi. "Lūk, karstās dāvanas nacistiem no Andreja," paskaidro runātājs.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Analizējot mīnmetēja novietojumu stadionā, grupa "Informācijas pretestība" norāda, ka šāviņi nav raidīti viss pa "ukraiņu nacistiem", bet gan pa pilsētas apdzīvotajiem kvartāliem.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Par Jaunkrieviju Krievijas impērijas laikā sauca Ukrainas dienvidu daļu. Tagad šo apzīmējumu, attiecinot uz Ukrainas austrumu un dienvidu reģioniem, labprāt lieto gan separātisti, gan Krievijas mediji un krievu šovinisti.

Savukārt ar propagandas tipa "sveicieniem" aprakstītu šāviņu raidīšana pa pretinieku bija raksturīga Padomju Savienības spēkiem Otrajā pasaules karā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!