Foto: AFP/Scanpix

Bruņotās sadursmēs Lībijas galvaspilsētā Tripolē nogalināti vismaz 22 un ievainoti 72 cilvēki, svētdien paziņojusi Lībijas valdība.

Mediķi gan uzskata, ka patiesie skaitļi varētu izrādīties lielāki, jo šajā oficiālajā statistikā nav ņemti vērā cietušie, kas nogādāti slimnīcās ārpus Tripoles.

Jaunākās sadursmes starp konkurējošajiem bruņotajiem grupējumiem, kas pirms trim gadiem sadarbojās, lai gāztu Lībijas līderi Muamaru Kadafi, izcēlušās sestdien, bet kopš 13.jūlija kopumā krituši 124 cilvēki un ievainoto skaits pārsniedzis piecus simtus. Visu šo laiku slēgta Tripoles lidosta, sadursmēs cietušas vairākas tur atrodošās lidmašīnas.

Valdība brīdinājusi par humanitārās situācijas pasliktināšanos pilsētā, kur trūkst pārtikas, benzīna un balonu gāzes, un paziņojusi par vairāku simtu ģimeņu pārvietošanu. Svētdien lielākā daļa veikalu un banku slēgtas, debesis klāj melni dūmi no sadursmju laikā aizdegušās naftas ķīmijas produktu noliktavas, tomēr cilvēku ielās ir mazliet vairāk nekā iepriekšējās dienās.

Eksperti uzskata, ka cīņa par ietekmi norisinās galvenokārt starp reģioniem, bet vienlaikus arī starp politiskajiem grupējumiem, un valstī padziļinās haoss, jo varas iestāžu rīcībā nav pienācīgi strukturētas un apmācītas policijas un armijas, kas varētu savadīt kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!