Foto: AP/Scanpix

Gazā nogalināti vairāk bērnu nekā palestīniešu kaujinieki, par spīti Izraēlas veiktajai militārajai kampaņai, liecina jaunākā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) statistika, vēsta portāls "Telegraph".

Gazas veselības ministrs norāda, ka 580 palestīnieši ir nogalināti, tostarp 155 bērni.

ANO Humāno lietu koordinācijas birojs informē, ka līdz otrdienas, 5. augusta, rītam nogalināti 149 bērni un 87 kaujinieki.

Organizācijas "Glābiet Bērnus" pārstāvis Gazā Oseimo Deimo konfliktu Gazā sauc par "karu pret bērniem".

Starp mirušajiem ir 84 sievietes, un 3 650 cilvēki ir ievainoti.

Cilvēktiesību eksperti norāda, ka šobrīd Izraēla pastrādā kara noziegumus, jo cieš ne tikai kaujinieki, bet arī iedzīvotāji, tiek sagandētas mājas, skolas, slimnīcas. Izraēla gan pārmetumus noraida un vaino "Hamas" kaujiniekus.

Pirmdien, 4. augustā, Izraēlas Vēstnieks ASV, Vašingtonā Rons Dirmirs norādīja, ka Izraēlas Aizsardzības spēkiem vajadzētu piešķirt Nobela miera prēmiju, jo tā "neizmērojami savaldāmi" cīnās.

Atšķirībā no citiem konfliktiem Gazā, palestīnieši ir norobežoti, apkārt ir uzcelts žogs, tāpēc ir teju neiespējami bēgt. Pirmdienas, 4. augusta, naktī ANO skolas un citas iestādes uzņēma 118 000 cilvēkus, taču ANO pārstāvji norāda, ka arī tur cilvēki nevar justies droši.

Gazas konfliktā nogalināti 29 izraēlieši.

Jau ziņots, ka Izraēla un Gazas joslas islāmistu kustība "Hamas" piekrita jaunam 72 stundu pamieram, kas sākās otrdien, 5. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!