Foto: AFP/Scanpix

Ar Ebolas vīrusu inficēts spāņu priesteris, kurš strādāja Libērijas slimnīcā. Līdz ar to viņš kļuvis par pirmo personu ar šo vīrusu, kuru ārstēs Eiropā, vēsta portāls "Sky News".

Priesteris Migels Padžares, palīdzot ar Ebolas vīrusu slimajiem pacientiem Libērijas galvaspilsētā Monrovijā, inficējies arī pats.

75 gadus veicas Pajares nogādāts Madrides slimnīcā. Viņa stāvoklis ir stabils.

Padžaresu uz Spāniju no Libērijas atveda ar militāro lidmašīnu. Kopā ar viņu lidoja arī spāņu medmāsa, kurai nav konstatēts Ebolas vīruss.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Libērijas prezidente Elena Džonsone Sirlīfa naktī uz ceturtdienu izsludinājusi ārkārtas stāvokli, paziņojot, ka Ebolas vīrusa epidēmija pieprasa "valsts izdzīvošanai" īstenot īpašus pasākumus.

Ārkārtas stāvoklis tiks izsludināts vismaz uz 90 dienām, un lēmums par tā ieviešanu ceturtdien tiks iesniegts parlamentam.

Ebola ir nāvējošs tropiskais vīruss, kas izraisa drudzi un - sliktākajā gadījumā - neapturamu iekšēju un ārēju asiņošanu.

Kopš janvāra slimība izplatījusies četrās valstīs - Gvinejā, Libērijā, Nigērijā un Sjerraleonē, - laupot dzīvību 932 cilvēkiem, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

Libērijā ar Ebolas vīrusi inficējušies aptuveni 300 cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse mirusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!