Foto: Reuters/Scanpix

16 gadus vecā Gazas pusaudze Fara Beikere (attēlā), mēnesi ilgstošā Gazas un Izraēlas konflikta laikā ir kļuvusi par sociālā tīkla "Twitter" sensāciju, pateicoties saviem operatīvajiem ziņojumiem par pilsētā notiekošo, vēsta aģentūra "Reuters".

Iepriekš vienkāršas un nevienam nezināmas vidusskolnieces konta "Guess what@Farah_Gaza" sekotāju skaits mikroblogošanas vietnē "Twitter" Izraēlas un islāmistu kustības "Hamas" konflikta laikā strauji ir pieaudzis no 800 līdz 169 000.

Beikere dzīvo blakus slimnīcai, kurā viņas tēvs strādā par ķirurgu. No viņas loga bieži dzirdamas neatliekamās palīdzības mašīnu sirēnas un Izraēlas bombardēšanas troksnis. Jauniete bieži fotografē un filmē notiekošo un, papildinot ar saviem komentāriem, publicē internetā.


"Es mēģinu pastāstīt pasaulei, kā es jūtos un kas notiek tur, kur es dzīvoju," meitene pastāstīja "Reuters", piebilstot, ka viņa mēģina cilvēkiem dot iespēju sajust notiekošo. Beikere gan ir pārsteigta par milzu popularitāti sociālajā tīklā.

"Es to negaidīju. Es rakstīju šauram lokam cilvēku, bet skaits ir kļuvis parāk liels,"viņa norāda.


"Es domāju, ka šis ir vienīgais veids, kā es varu palīdzēt Gazai, parādot, kas te notiek. Dažreiz, kad "tvītoju", es raudu vai esmu pārāk nobijusies, bet es sev saku, ka es nedrīkstu apstāties," stāsta jauniete.


Kaujās starp Izraēlas armiju un palestīniešu kaujiniekiem kopš 8.jūlija gājuši bojā vismaz 1939 palestīnieši un 67 izraēlieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!