Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla "Twitter" lietotājus šokējusi kāda fotogrāfija, kurā redzams jauns zēns ar nogrieztu cilvēka galvu rokās, vēsta raidsabiedrība RT.

Fotogrāfija, kurā esot redzama nogalināta Sīrijas karavīra galva, esot uzņemta kara plosītās valsts pilsētā Rakā. Tā publicēta no Austrālijas pilsoņa, kurš devies karot uz Sīriju un pievienojies islāmistu karotājiem, Kaleda Šarufa konta. "Tas ir mans zēns," vēstījis paraksts pie bildes.


Šādas fotogrāfijas parāda "pretīgās zvērības" un to, cik bīstams ir teroristu grupējums "Islāma valsts" (IS, bijušais ISIS), kurš pēdējos mēnešos ir izpleties pa Irāku un Sīriju, komentē Austrālijas premjers Tonijs Ebots.

""Islāma valsts", kā viņi sevi sauc, nav vienkārši teroristu grupa, tā ir teroristu armija, kas vēlas nevis teroristu anklāvu, bet teroristu valsti, teroristu tautu," komentēja Ebots.

Kopā ar grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā un Irākā karo aptuveni 150 Austrālijas pilsoņi, lēš valdība.

Radikālais sunnītu islāmistu grupējums "Islāma valsts" pēdējos mēnešos ir ieņēmis plašas teritorijas Irākā, kā arī ieņem svarīgu lomu Sīrijas pilsoņu karā, kur cīnās ne tikai pret prezidenta Bašata al Asada spēkiem, bet iesaistās arī sadursmēs ar sekulārajiem opozīcijas kaujiniekiem un konkurējošām grupām. 

Foto: Karš Sīrijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!