Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Doņeckas apgabala pilsētā Horļivkā brīvprātīgo bataljona "Donbass" karavīriem brīvprātīgi padevušies 46 "kadirovieši" - čečenu algotņi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Horļivku rūpīgi uzrauga mūsu pati labākā pasaulē desanta grupa. Šīs dienas kopsavilkums - brīvprātīgi gūstā padevās 46 Kaukāza tautību personas. Provizoriski, visi ir Čečenijas pārstāvji," teikts bataljona paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook".

Bataljons arī apgalvo, ka Popasnas rajonā iznīcināti aptuveni 600 kaujinieki, kas virzījušies no Luhanskas apgabala Pervomajskas.

Vēstīts, ka otrdien Ukrainas austrumos notiekošās pretterorisma operācijas štābs paziņoja, ka ar to sazinājušies čečenu kaujinieki, kuri vēlējušies vienoties par atkāpšanos uz Krievijas teritoriju.

Ukrainas spēki ir nostiprinājušies ap Doņecku un gūst panākumus kaujā pret prokrieviskajiem separātistiem, kuru rindās esot vērojama panika un dezertēšana.

Ukrainas izlūkdienesti jau iepriekš ziņojuši, ka to rīcībā esot informācija par Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) īpašo uzdevumu vienībām doto rīkojumu likvidēt Ukrainas austrumos esošo krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu vadoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!