Foto: AFP/Scanpix

Sešas jaunlaulātas sievietes Indijas Utarpradēšas štatā pametušas savus vīrus un atgriezušās pie vecākiem, jo jauno dzīvesbiedru mājās kādā ciemā Kušinagaras rajonā nav bijušas tualetes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sievietes piedraudējušas, ka pie vīriem atgriezīsies tikai tad, kad viņu mitekļos būs ierīkotas pienācīgas tualetes.

"Maniem vecākiem mājās ir tualete, bet mana vīra Rameša Šarmas mājās tās nav. Tās bija lielas mocības iet ārā, tāpēc es strīdējos ar viņu un atgriezos pie vecākiem," raidsabiedrībai BBC stāsta viena no līgavām Gadija. Visas sešas sievietes pie vīra izgājušas pagājušajā gadā.

Aptuveni pusei no Indijas 1,2 miljardiem iedzīvotāju nav pieejamas tualetes. Aktīvisti norāda, ka problēma visaktuālākā ir lauku apvidos un ka vislielākās cietējas no tā ir sievietes.

Bez citiem sarežģījumiem, ko rada nokārtošanās zem klajas debess, sievietes Indijā, kur izvarošana ir izplatīta parādība, tiek pakļautas arī uzbrukuma riskam.

Indijas Neatkarības dienas runā pagājušajā piektdienā premjerministrs Narendra Modi solīja pielikt punktu dabisko vajadzību kārtošanai ārpus telpām. "Ir 21. gadsimts un joprojām nav cieņas pret sievietēm, jo viņām ir jāiet ārā izkārnīties un jāgaida līdz iestājas tumsa," viņš norādīja.

"Vai jūs varat iedomāties ar cik problēmām viņām jāsaskaras tā dēļ?" retoriski jautāja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!