Foto: Reuters/Scanpix
Kāda sieviete Indijā uzvarējusi cīņā ar savvaļas leopardu, kā vienīgo ieroci izmantojot sirpi, vēsta ārzemju mediji.

54 gadus vecā Kamla Devi, kura dzīvo nelielā ciematā Indijas ziemeļos, devās mājup no sava lauka, kad plēsoņa viņai uzbruka. Sievietei bija līdzi tikai sirpis, ar ko viņa atgaiņājās no leoparda. Cīniņā Devi lauztas abas rokas, dziļi savainota galva un kājas, raksta "The Mirror".

Mediķi, kas sievietei uzlika vairāk kā 100 šuves, ir pārsteigti, ka viņa ir izdzīvojusi, jo noasiņojošā Devi spējusi tikt līdz ciematam, kas bijis gandrīz divu kilometru attālumā. Savukārt leopards atrasts beigts, nobeidzies no gūtajiem savainojumiem.

Vietējais leopardu un savvaļas eksperts Lakhpats Ravats izteicies, ka leopards bijis vai nu ļoti vecs vai ļoti jauns un nepieredzējis, ja šādi cīnījies ar cilvēku. "Leopards atsakās no cīņas, ja redz, ka pretinieks ir pārāks stiprs," viņš norāda. "Lielākoties cīņa ilgts dažas minūtes un nekad ilgāk par 10 minūtēm. Iespējams, sievietes daudzie ievainojumi lika dzīvniekam turpināt uzbrukt cerība, ka viņa padosies." Ravats apgalvo, ka leopards nekad neuzbrūk, ja nav pārliecināts par savu pārspēku.

Savukārt ciemata iedzīvotāji ir lepni par Devi vīrišķību. "Viņas drosme ir nepieredzēta," saka ciema vecākais. "Kama pirms 30 gadiem zaudēja vīru, taču spēja uzaudzināt bērnus, pateicoties lauksaimniecībai. Mēs uzskatā, ka štata vadībai viņa būtu jāatalgo par vīrišķību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!