Foto: AFP/Scanpix

Kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos gājuši bojā vismaz trīs tūkstoši cilvēku, atsaucoties uz ANO cilvēktiesību komisāra Zeida Raada al Huseina paziņoto, vēsta "Interfax-Uraina".

"Mūs joprojām satrauc situācija Ukrainā. Pēdējais ikmēneša ziņojums sniedz pilnu ainu par cilvēktiesību problēmām, sevišķi austrumos, kur kopš šā gada aprīļa vidus nogalināti vismaz 3000 cilvēku," teikts komisāra ziņojumā.
Konfliktā iesaistītajiem un kaimiņvalstīm, tai skaitā Krievijai, ir jādara viss civiliedzīvotāju aizsardzībai un starptautisko tiesību ievērošanai, viņš norāda.

Jordānijas princis Zeids Raads al Huseins par ANO cilvēktiesību augsto komisāru kļuva 2014. gada vasarā.

Vēstīts, ka pēc martā notikušās Krimas okupācijas un aneksijas nemieri sākās Ukrainas austrumu reģionos. Aprīlī bruņotas prokremlisko kaujinieku bandas ieņēma valsts un drošības iestāžu ēkas Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Promaskaviskie separātisti ir pasludinājuši Doņeckas un Luhanskas "republikas".

Tiek uzskatīts, ka kaujās, kas notiek šajos reģionos, piedalās ne tikai Kremļa atbalstīti un apbruņoti kaujinieki, bet arī Krievijas armijas karavīri. Maskava savu saistību ar šiem notikumiem gan noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!