Foto: AFP/Scanpix
Mēnesi pēc ceļojuma uz Dienvidaustrumāziju ceļotājas degunā atrasta astoņus centimetrus gara dēle, vēsta BBC.

24 gadus vecā Daniela Liverani nedēļām ilgi mocījās ar deguna asiņošanu, taču pie tā vainoja avāriju, kurā salīdzinoši nesen bija iekļuvusi.

Dušošanās laikā viņa atklāja, ka degunā ir iedzīvojies kāds tumšas krāsas dzīvnieks. Liverani steigšus devās uz slimnīcu, kur slimnīcas darbinieki ar knaiblēm un pinceti atbrīvoja viņas degunu no astoņus centimetrus garā parazīta.

Sieviete uzskata, ka pie dēles tikusi Vjetnamā vai Kambodžā. Liverani jutusi degunā kustības, taču domājusi, ka tas ir kāds asins receklis, viņai nebija nemazākās nojausmas, ka degunā varētu būt iedzīvojies kāds parazīts.

Visticamāk, tieši dušas karstuma un mitruma dēļ sievietes deguna nāsis paplašinājušās un dēle izdomājusi izlīst ārā. Dēle izlīda līdz sievietes lūpām, taču, redzot ar acs kaktiņu, sieviete vēl joprojām domājusi, ka izlīdis asins receklis. Paskatoties spogulī, sieviete saprata, ka tas noteikti nav asins receklis.

"Ārsti izdarīja lielisku darbu, cepuri nost viņiem, jo viņi, visticamāk, katru dienu nesaskaras ar šādu situāciju," – tā Liverani.

Ārsti sievietei atdeva atpakaļ viņas dēli, ko viņa iesauca par misteru Cirtaino, taču tas nākamo dienu nepiedzīvoja. Sieviete viņu uzvārīja un izmeta Edinburgas domes miskastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!