Protestējot pret lēno izmeklēšanas gaitu 43 studentu pazušanas lietā, tūkstošiem cilvēku izgājuši Meksikas galvaspilsētas Mehiko ielās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Savukārt universitātes studenti uzsākuši 72 stundu streiku.

Ajotsinapas koledžas studenti, topošie skolotāji, 26. septembrī devās uz Igualas pilsētu Meksikā, lai protestētu. Naktī ar ieroču palīdzību pilsētas policija apturēja studentu autobusu, apšaudē nogalinot sešus cilvēkus. Vairākiem desmitiem studentu izdevās aizbēgt, bet policijas arestēto 43 cilvēku liktenis nav zināms.

Viens no aizdomās turētajiem - Igualas pilsētas mērs Hosē Luiss Abarka otrdien arestēts. Upuru tuvinieki ir pārliecināti, ka tieši Abarkas aizturēšana dos jaunus pavedienus lietas virzībai.

Liktenīgajā naktī Abarka devis pavēli vietējai policijai pārtvert studentus, lai viņi netraucētu mēra sievas uzrunu, informē BBC.

Pilsētas apkārtnē atrasti vairāki masu kapi, kur kopumā uzietas 38 cilvēku mirstīgās atliekas. Izmeklēšanas gaitā veiktās pārbaudes uzrādīja, ka 28 no šiem cilvēkiem nav meklētie studenti. Tomēr pastāv iespēja, ka testi bijuši kļūdaini, tādēļ tiek veiktas papildu pārbaudes.

Arestēti vairāki policisti, kuri iesaistīti apšaudē. Daži no viņiem atklājuši, ka pēc studentu aizturēšanas, viņi tos nodevuši vietējam narkotiku grupējumam "Guerreros Unidos".

Aizturēts arī šī grupējuma līderis. Viņš izmeklētājiem atzinis, ka pavēlējis biedriem parūpēties, lai šie cilvēki pazustu, tomēr studentu atrašanas vietu viņš nav atklājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!