Foto: RIA Novosti/Scanpix

Naktī uz svētdienu Ukrainas pilsētā Doņeckā notikušas intensīvas apšaudes, vēsta raidsabiedrība BBC.


Tiek ziņots, ka tik spēcīgas apšaudes pilsētā nav bijušas vairāk nekā mēnesi. Apšaude ilgusi aptuveni astoņas stundas, un tā nākusi gan no seperātistu, gan no Ukrainas valdības spēku puses.

Cīņas sākušās dienu pēc tam, kad novērotāji redzēja, ka prokrieviskie seperātiski saņēmuši nemarķētus militāros transportlīdzekļus. Ukraina apgalvo, ka nemiernieki šo ekipējumu saņēmusi no Krievijas.

Jau vēstīts, ka Maskava pilnībā noraidīja, ka Ukrainā būtu sūtījusi savu karaspēku. Piektdien no Krievijas iebraukusi kara tehnikas kolonna, kurā ir 32 tanki un 30 kravas automašīnas.

Jau ziņots, ka Ukrainā turpinās ļoti saspringta situācija, jo Donbasā trauslais pamiers tika pārtraukts un sākās gatavošanās karam. Nevalstiskā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" ceturtdien paziņoja, ka civiliedzīvotāju bojāejā Ukrainas austrumos vainīgas abas iesaistītās puses - gan separātistu, gan Ukrainas valdības spēki. Ziņots, ka trešdien Ukrainas pilsētā Doņeckā artilērijas apšaudes rezultātā divi bērni ir gājuši bojā, bet vēl četri pēc notikušā nogādāti reanimācijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!