Foto: Reuters/Scanpix

Teroristu organizācijas "Doņeckas Tautas Republika" (DTR) pārstāvji Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Ukrainā dalībniekiem apgalvojuši, ka savus gūstekņus izmanto sagrauto ēku atjaunošanas darbiem.

Kā liecina jaunākais EDSO ziņojums, 85 kilometrus no Doņeckas misijas dalībnieki satikuši apbruņotu "Doņeckas Tautas Republikas" pārstāvi, kurš norādījis, ka pašpasludinātā "republika" vietējiem iedzīvotājiem ir sākusi maksāt algas un pensijas. Tāpat viņš atklājis, ka "republikas" pārstāvji pašlaik tur gūstā 66 Ukrainas Donbasa bataljona biedrus, kurus izmanto sagrauto ēku atjaunošanas darbiem. Viņš gan esot norādījis, - pastāv iespēja, ka gūstekņi līdz gada beigām tiks atbrīvoti.

Jau ziņots, ka konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!