Foto: AP/Scanpix

Ukrainas spēku karavīri atsituši tanku uzbrukumu pie Majorskes ciema, trešdien vēsta aģentūra UNIAN.

"Debaļceves virzienā turpinās uguns sadursmes, izmantojot strēlnieku ieročus un mīnmetējus," preses konferencē Kijevā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

"Pie apdzīvotajiem punktiem Zaicevo un Nelipovka teroristi mūsu pozīcijas apšaudīja ar "Grad" un mīnmetējiem. Pie Majorskes ciema pretterorisma operācijas spēki atsita tanku uzbrukumu. Teroristi cieta zaudējumus," uzsvēra Lisenko.

Karte: Situācija Donbasā 12. novembrī 

Trešdienas rītā prokrieviskie kaujinieki apšaudījuši Ukrainas spēku kontrolpunktu pie Mariupoles, kā rezultātā ievainots viens robežsargs, ziņo UNIAN.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzskata, ka Krievija un promaskaviskie kaujinieki faktiski ir atteikušies no septembrī Minskā noslēgtās pamiera vienošanās īstenošanas.

Konflikta zonā Ukrainas austrumos kopš separātistu pseidovēlēšanām 2. novembrī vērojams straujš prokrievisko kaujinieku un Krievijas karavīru aktivitātes pieaugums. No aktīvistiem un amatpersonām pienāk ziņas par militārās tehnikas kolonnām, kas no Krievijas iebrauc Ukrainas teritorijā.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!