Savus sasniegumus militārās aviācijas jomā starptautiskas izstādes ietvaros šonedēļ demonstrējusi Ķīna, izrādot savu modernāko iznīcinātāju "Shenyang J-31" un kravas lidmašīnu "Y-20".

Lidaparāti izrādīti 10. Ķīnas Starptautiskajā aviācijas un kosmonautikas izstādē Džuhai pilsētā, kur ar augstākās pilotāžas trikiem apmeklētājus jau pārsteidza Krievijas kaujas lidmašīna "Sukhoi" Su-35.

"Shenyang J-31" jeb "Gyrfalcon" ir pats modernākais Ķīnas izstrādātais iznīcinātājs Džuhai aviošova vēsturē, atsaucoties uz izstādes organizatoriem, ziņo "Reuters".

Militārā kravas lidmašīna "Y-20" var pārvietot 60 tonnu smagu kravu un pieveikt 5000 kilometru attālumu bez degvielas uzpildes. Pēc veiksmīgi notikušiem "Y-20" izmēģinājuma lidojumiem 2013. gadā Ķīna ir pievienojusies ASV, Krievijai un Ukrainai, kurām vienīgajām līdz tam bija tik lielas kravas lidmašīnas.

Ķīna izstādē ir izrādījusi arī savas jaunākās spārnotās raķetes.

Aviācijas šovs Ķīnā notiek kopš 1996. gada - reizi divos gados. To sponsorē Ķīnas valdība un Tautas atbrīvošanas armija. Izstādē šogad piedalās gandrīz 700 kompānijas un apskatāmi vairāk nekā 120 lidaparāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!