Foto: Reuters/Scanpix
Irāna ir gatava uz gadu pagarināt kodalsarunas, ja tajās netiks panākts īsts progress, atsaucoties uz anonīmu Irānas avotu, svētdien ziņo aģentūra AFP.

Vīnē pašreiz notiek Irānas un pasaules lielvaru kodolsarunas, kuras saskaņā ar jūlijā panākto vienošanos noslēdzamas līdz pirmdienai.

Irānas avots AFP atklāja, ka Teherāna joprojām koncentrējas uz politiskas vienošanās panākšanu, kas nebūtu rakstiska, bet ļautu turpināt sarunas, lai vēlāk noregulētu vienošanās tehniskos aspektus.

"Bet ja (..) līdz pēcpusdienai mums tas neizdosies, mēs uzskatām, ka risinājums būtu Ženēvas akorda paplašināšana," atklāja anonīmais avots, piebilstot, ka runa varētu būt par sešu vai 12 mēnešu ilgu periodu.

2013.gada novembrī Irāna un pasaules lielvaru grupa P5+1 Ženēvā panāca pagaidu vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret daļēju Irānai noteikto sankciju atcelšanu.

Šīs vienošanās termiņš bija 20.jūlijs. Līdz tam laikam pasaules lielvaras cerēja panākt vispārīgu kodolvienošanos, bet tas neizdevās. Tāpēc jūlijā abas puses panāca vienošanos pagarināt sarunas par pretrunīgi vērtēto Teherānas kodolprogrammu līdz 24.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!