Foto: Reuters/Scanpix

Prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas pilsētā Doņeckā aizvadītajā diennaktī gājuši bojā trīs mierīgie iedzīvotāji, bet otrdien no rīta vēl divi, atsaucoties uz pilsētas padomi, vēsta "Korrespondent.net".

"Kaujas darbību rezultātā 24. novembrī pilsētā gāja bojā trīs mierīgie iedzīvotāji, bet astoņi cilvēki guva dažāda smaguma ievainojumus. 25. novembra rītā pilsētā bija nemierīgi. Šāviņš trāpīja 6. maršruta autobusā. Pēc sākotnējiem datiem gājuši bojā divi, ievainoti 8 cilvēki," teikts paziņojumā.

Naktī uz otrdienu artilērijas apšaudei pakļauti vairāki pilsētas rajoni, nodarīti postījumi gāzesvadam. Karadarbības dēļ bez ūdens un elektrības palikušas sešas pilsētas katlu mājas, bet bez apkures - 34 dzīvojamās ēkas, divas slimnīcas, trīs bērnudārzi, divas skolas un divi uzņēmumi.

Kopš konflikts sākuma aprīlī Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 4000 cilvēku, liecina ANO dati. 

Doņecka ir Donbasa rūpniecības centrs. Pilsēta atrodas prokrievisko kaujinieku rokās, kamēr lidostā pilsētas nomalē joprojām turas Ukrainas karavīri.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!