Foto: Kadrs no video

Ukrainas karavīri pie Luhanskas apgabala pilsētas Šcastjas notriekuši pretinieka bezpilota lidaparātu, kura izcelsmes vieta, domājams, ir Krievija, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centra paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Precīzu šaušanu nodemonstrēja pretterorisma spēku pretgaisa aizsardzības vienības. Vienā no pretterorisma spēku atbildības rajoniem Ukrainas karavīri ar veiklu šāvienu no ZU-23-2 "padarīja aklu" teroristu gaisa izlūkošanu," teikts paziņojumā.

Foto: Kijevā 29. augustā izrādīta Austrumukrainā sagrābta Krievijā ražota bezpilota lidmašīna
Foto: AFP/Scanpix

ZU-23-2 (Zeņitnaja ustanovka "Sergei") ir Padomju Savienībā izstrādāts divstobru pretgaisa aizsardzības automātiskais lielgabals. Tas paredzēts zemu lidojošu mērķu iznīcināšanai, piemērots cīņai pret bruņotām automašīnām līdz divu kilometru attālumā, kā arī izmantojams pret pretinieka dzīvo spēku.

Video: ZU-23-2 darbībā

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājas spēkā 5. septembrī.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!