Foto: Reuters/Scanpix
Viens no baloniem, kuru par godu Berlīnes mūra krišanas 25. gadadienai palaida gaisā, atrasts netālu no Rīgas, vēsta portāls "The Local".

"Līdz šim reģistrēti 111 atradumi ir reģistrēti," runājot par atrastajiem baloniem, norāda projekta "Gaismas robežas" rīkojušās organizācijas "Kultureprojekte GmbH" pārstāvis.

Projekta laikā vairāk nekā 7 000 baltie baloni, kas bija piestiprināti pie 3,6 metru augstiem stabiem, lai atbilstu mūra augstumam, tika izvietoti 15 kilometru garumā.

9. novembrī tie viens pēc otra tika palaisti debesīs, simbolizējot Berlīnes mūra krišanu.

Projekta organizatori aicinājuši cilvēkus reģistrēt atrastos balonus. Balonu reģistrētāja latviete Inga Eglīte-Uldriķe, kura balonu atrada Mangaļsalā.

"Saulainā 23.novembra dienā kopā ar gadu veco dēlēnu devos pastaigāties uz Mangaļsalas jūrmalu un atradu šo sveicienu no Berlīnes," norādījusi projekta organizatoriem Eglīte-Uldriķe.

Pa gaisa līniju attālums no Berlīnes līdz Rīgai ir 844 kilometri.

Svētdiena, 30. novembris, bija pēdējā diena, kad varēja reģistrēt atrastos balonus. Lielākā daļa no tiem atrasti Berlīnes ziemeļpusē. Viens laimīgais atradis vācu aktrises Annas Losas balonu un pastkarti ar viņas autogrāfu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!