Foto: Reuters/Scanpix

Dažu NATO dalībvalstu izlūkdienesti uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins netiecas pēc Donbasa atdalīšanas no Ukrainas un ka viņš grib izvairīties no tālākas krīzes eskalācijas, atsaucoties uz informētiem avotiem, svētdien vēstīja vācu žurnāls "Der Spiegel".

Šo izlūkdienestu pārstāvji brīdinājuši savus kolēģus aliansē, ka nevajadzētu maldīgi tulkot Kremļa politiku, norāda izdevums.

Putins, protams, nesamierināsies ar promaskavisko kaujinieku sakāvi, tomēr viņš liek likmes nevis uz Donbasa atdalīšanos, bet gan uz kaujinieku kontrolēto novadu pārveidošanu par funkcionējošām administratīvām vienībām federatīvas Ukrainas sastāvā, skaidro žurnāls.

Kijevas valdībai nepakļautajos Ukrainas austrumu reģionos ir vairāki desmiti grupējumu, kas agrāk darbojušies nekoordinēti, un Putinam tikai ar grūtībām izdevies tos kontrolēt, norāda "Der Spiegel". Tagad Putins nolēmis tam pielikt punktu.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!