Foto: Reuters/Scanpix

"Islāma valsts" pašpasludinātā policija Sīrijas rietumu daļā nocirtusi galvu četriem cilvēkiem, apvainojot viņus zaimošanā, atsaucoties uz avotiem Sīrijā sestdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Par nāvessodu izpildi, pavēstīja Sīrijas cilvēktiesību novērošanas organizācija. Tas noticis netālu no Homsas.

Organizācija pavēstīja par līdzīgu gadījumu otrdien, kad "Islāma valsts" nocirta galvu vīrietim kādas pilsētas laukumā Sīrijas ziemeļos, bet pēc piektdienas lūgšanām līdz nāvei ar akmeņiem nomētāja kādu vīrieti un sievieti, kurus apsūdzēja laulības pārkāpšanā.

"Islāma valsts" kontrolētajās teritorijās Sīrijā un Irākā, nāvessods var tikt piespriests par visdažādākajiem Islāma likuma pārkāpumiem, piemēram, zaimošanu, homoseksualitāti, zagšanu un laulības pārkāpšanu. Savukārt tipiskākie nāvessoda veidi ir galvas nociršana un cilvēka nomētāšana ar akmeņiem.

Ar līdzīgam metodēm nogalināti arī citu nemiernieku grupējumu dalībnieki. Vēstīts, ka nemiernieku kontrolētajās teritorijās "Islāma valsts" pasludināja "kalifātu", un sabiedrības kontrolei izveidoja speciālas kaujinieku vienības.

Jau vēstīts, ka teroristiskais grupējums "Islāma valsts" novembrī nogalinājis aptuveni 2000 cilvēku, tajā skaitā arī ārzemju gūstekņus. Savukārt novērotāji paziņoja, ka kopš jūnija teroristiskais grupējums ārpus kaujas vietām nogalinājis 1432 sīriešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!