Kādreizējais kaujas lidmašīnu pilots un Ginesa rekorda īpašnieks, kurš pazīstams ar segvārdu "Džetmens", Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) debesīs veicis jaunu triku, vēsta raidsabiedrība "RT".

"Lidot vienatnē ir lieliski, taču lidot ar kādu kopā ir vēl lieliskāk," video materiālā, kurā redzams jaunais triks, nosaka "Džetmens" jeb īstajā vārdā Īvs Rossijs. Šoreiz viņš triku izpildīja, lidojot ar reaktīvajiem spārniem, un ar viņu kopā Dubaijas skaidrajās debesīs lidoja aeorobātikas čempions no Ungārijas Veres Zoltans.

"Džetmens" šo lidojumu raksturo kā bērnības sapņu piepildījumu, ko sekmējušas tehnoloģiskās inovācijas, drosme un komandas darbs. Viņš AAE debesīs pacēlies par godu valsts svētkiem. Attēlus no lidojumu sociālajos medijos publicēja gan pats Rossijs, gan Dubaijas kroņprincis – Šeiks Hamdans.



Reaktīvie spārni var attīstīt līdz pat 199 kilometriem stundā lielu ātrumu, to svars ir 55 kilogrami.

Dubaijas lidojums ir jaunākais no "Džetmena" sasniegumiem, iepriekš viņš pārlidojis Šveices Alpus, šķērsojis Lamanša jūras šaurumu, lidojis virs ASV Lielā kanjona, pārlidojis Fudži kalnam Japānā un traucies pār Kristus Pestītāja statuju Riodežaneiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!