Foto: AFP/Scanpix

Francijas kalnu rajonos desmitiem tūkstošu automašīnu spēcīga sniegputeņa dēļ iestrēgušas uz ceļa, veidojot vairāku kilometru garus sastrēgumus, vēsta AFP.

Nelabvēlīgie laikapstākļi gadījušies vienlaicīgi ar saspringtu situāciju uz ceļiem, ko izraisīja masveida kalnu slēpošanas sporta cienītāju kustība uz kalniem. Neskatoties uz laicīgo sinoptiķu brīdinājumu par sniegputeni, ceļu dienestiem neizdodas tikt galā ar situāciju, un daži autovadītāji pamet savas automašīnas uz šosejas.

Tāpat strauji pieauga avāriju un sniegā iestrēgušo smago automašīnu skaits. Izeras apgabalā kāda automašīna nogāzusies no 200 metrus liela slīpuma, kā rezultātā vadītājs gājis bojā, bet pasažieris palicis dzīvs. Savukārt Ardešas apgabalā autovadītājs gājis bojā pēc sadursmes ar autobusu.

Aģentūra norāda, ka ar katru stundu situācija uz ceļiem pasliktinās, jo sniegs nepārstāj snigt. 19 Francijas apgabalos pasludināta oranžais jeb trešais bīstamības līmenis pēc četru baļļu skalas.

Gaidāms, ka līdz naktij sniega sega būs vismaz pusmetru augstumā.

Sniegputeni pavada spēcīgs vējš, kas vietām sasniedz 130 kilometrus stundā. Uz laiku ir slēgta Kalē osta. Lamanša šaurumā vēja ātrums sasniedz 160 kilometrus stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!